Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Nieuws

Wat is \\\\\\\\ \\\\\\"metallurgie \\\\\\\\\\\\\\", je zult het begrijpenna het lezen van dit!
Tijd vrijgeven: 2021-08-04 08:43:42  Hits: 8

Powder metallurgie een procestechnologie voor het bereiden van metaal of via metaalpoeder (of een mengsel van metaalpoeder ennon-metal poeder) als grondstof, vormen en sinteren, metalen materialen, composietmaterialen en verschillende soorten producten. De poedermetallurgische producten industrie in brede zin bestaat uit ijzer en stenen werktuigen, gecementeerd carbide, magnetische materialen en poedermetallurgie producten. De poedermetallurgische producten industrie in engere zin heeft alleen betrekking poedermetallurgische producten, waaronder poedermetallurgie delen (verantwoordelijk voor het merendeel), olie-bearing lagers en metalen spuitgieten van producten.

 

 Wat precies is"Powder Metallurgie", u zult begrijpenna het lezen van deze!

 

Process kenmerken

1. De dichtheid van produkten regelbaar, zoals poreuze materialen, hoge-density materialen, enz.

2. Fijne korrels, uniforme microstructuur en geen scheiding van componenten;

3. Nabij-shape vormen, grondstof bezettingsgraad>95%;

4. Er is weinig en geen snijden en het snijproces slechts 40~50%;

5. De materiaalcomponenten beheersbaar, hetgeen bevorderlijk is voor de vervaardiging van composietmaterialen;

6. Bereiding van onoplosbare metalen, keramische materialen en kernmaterialen.

 

Basic processtroom

1. Maalderij

Pulverizing is het proces waarbij de grondstoffen tot poeder. Gewoonlijk gebruikte werkwijzen voor het vervaardigen van poeder omvatten Werkwijze oxidereductie en mechanische wijze.

 

 

2. Mengen

Mixing het mengproces vereist verschillende poeders in een bepaald deel en homogeniseren ze het groene poeder te maken. Er zijn drie types: droog type, semi-dry type ennat type, die worden gebruikt voor verschillende eisen

 

3.. Vormende

Forming is het proces waarbij een gelijkmatig gemengd mengsel in een persvorm en drukken in een vormstuk met een bepaalde vorm, grootte en dichtheid. Het vormen methode is in principe verdeeld in persvormen en drukloos gieten. Persvormen wordt het meest gebruikt in persen.

 

4. Sinteren

Sintering is een belangrijk proces in de poedermetallurgie proces. De gevormde compact gesinterd aan de vereiste uiteindelijke fysische en mechanische eigenschappen. Sinteren wordt verdeeld in eenheidsdoseringen systeem sinteren en multi-system sinteren. Naast gewone sinteren, zijn er ook speciale sinteren zoals losse sinteren, dompelmethode en heet persen werkwijze.

 

 

5. Bericht-processing

De behandelingna sinteren verschillende methoden volgens verschillende productvereisten kan aannemen. Zoals afwerking, olie-immersie, machinaal bewerken, warmtebehandeling en galvaniseren. Bovendien, in de afgelopen jaren een aantalnieuwe processen zoals walsen en smeden zijn ook toegepast op de verwerking van poedermetallurgiemetalenna het sinteren, en zijn ideaal resultaten.

 

 

MAIN toepassing

- toepassingsbereik van poedermetallurgische producten is zeer breed, uit gewone machines vervaardigen precisie-instrumenten; van hardware tools waarmee u grote-scale machines; van elektronica-industrie automobielindustrie; van de civiele industrie tot de militaire industrie; van de algemene technologie om cutting-edge hoogwaardige technologie, kunt u zien De figuur van poedermetallurgie proces.

 

>>>>Typical Application-Automotive Industry

 

A groot aantal poedermetallurgie onderdelen worden gebruikt in auto

 

1. Motoronderdelen

 

in om het brandstofverbruik en de controle van emissies te verbeteren, de werkomstandigheden van automotoren ernstiger geworden. Het gebruik van poedermetallurgie klepzittingen, klepgeleiders, VCTs en tandwielen, enz, hoge sterkte, hoge slijtvastheid en uitstekende warmtebestendigheid.

Intake en uitlaat klepzitting

 

 

2. Overbrengingsorganen

 

Combining de bijna-formed synchroonring tandwiel met dubbele frictiemateriaal en hoge-strength materialen, de wereld' eerste koppelingsnaaf wordt gemaakt . Bovendien, door middel van hoge-temperature sinteren hoge-strength onderdelen zoals handgreep shift versnellingen en schakelvorken vervaardigd.

 

- hoofdcomponenten van poedermetallurgie transmissie in automobielen omvatten: synchronizer hub, synchroonring, parking componenten, kolomschuifregister componenten en bedieningshendels, etc.

 

 

3. Schokbrekerdelen

in de schokdempers van auto's en motorfietsen, zuigerstangen en zuigergeleider kleppen zijn belangrijke onderdelen. Rekening houdend met de stabiele dempingskracht van de schokdemper, het gebruik van poedermetallurgie onderdelen met een hoge-precision plaatoppervlak kan wrijving te verminderen, de stabiliteit van de manipulatie en verbetering van het rijcomfort.

 

Shock absorber delen

 

A video kort introduceert het hele proces van traditionele poedermetallurgie, van auto materiaal poeder, vervolgens persen en sinteren, en tenslotte worden auto-onderdelen, die door GKN.

 

>>>>Typical Application-Aerospace Industry

 

among de poedermetallurgie materialen in de luchtvaartindustrie speciale functionele materialen, zoals frictiemateriaal, wentellagers materialen, afdichtmaterialen, filtermaterialen, etc., die hoofdzakelijk worden gebruikt voor vliegtuigen en motoren hulpmiddelen, instrumenten en boordapparatuur. Het andere type is hoog-temperature hoge-strength constructiematerialen, die hoofdzakelijk worden gebruikt voor belangrijke structurele onderdelen van vliegtuigmotoren mainframes.

 

aviation brake paar-BY2-1587

 

aviation filter

 

  

 

>>>>Typical Application-Household Huishoudelijk

 

Sommige huishoudtoestellen materialen en onderdelen kunnen alleen worden bereid door poedermetallurgie, zoals poreuze, zelfdragende-lubricating lagers in koelkasten, compressoren, wasmachines, ventilatoren, enz .; aantal huishoudelijke apparaten en onderdelen worden vervaardigd door poedermetallurgie met een betere kwaliteit en lagere prijzen, zoals complexe-shaped tandwielen en magneten in huishoudelijke lucht-conditioning luchtaf- en stofzuigers.


voorgaand: 1J79 (Permalloy 80, Magnifier 790...

volgende: Schacht Crack Rotor Dynamics (1)