Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Nieuws

Super roestvrij staal
Tijd vrijgeven: 2022-01-20 09:11:28  Hits: 21

Superroestvrij staal en nikkel-gebaseerd legering is een soort van speciaal roestvrij staal. Ten eerste zijn ze verschillend van gewoon roestvrij staal in chemische samenstelling. Ze verwijzen naar een soort van hoog-gelegeerd roestvrij staal met hoog nikkel, hoog chroom en hoog molybdeen. Een van de bekendste staalsoorten is 6% Mo staal (254SMo). Dit type staal heeft een zeer goede lokale corrosiebestendigheid. Het heeft een goede bijtbestendigheid (PI) ≥ 40) en een goede corrosiebestendigheid, het is een vervangend materiaal voor Ni-based legering en titanium legering. Ten tweede heeft het qua hoge temperatuurbestendigheid of corrosiebestendigheid een betere hoge temperatuur- of corrosiebestendigheid, die onherstelbaar is.e geschikt voor 304 roestvrij staal. Bovendien is de metallografische structuur van speciaal roestvrij staal een stabiele austenitische metallografische structuur.

 

Omdat dit speciale roestvrij staal een hoge-gelegeerd materiaal, het productieproces is nogal ingewikkeld. Over het algemeen kunnen mensen alleen vertrouwen op traditionele processen om dit speciale roestvrij staal te produceren, zoals infusie, smeden, rollen, enzovoort.

In veel gebieden, zoals:

1. Ocean: mariene structuren in het mariene milieu, ontzilting van zeewater, maricultuur, warmteuitwisseling van zeewater, enz.

2. Environmental protection field: rookgasontzwavelingsvoorziening voor thermische opwekking, behandeling van afvalwater, enz.

3. Energieveld: opwekking van kernenergie, algemeen gebruik van kolen, opwekking van stroom bij zeestromen, enz.

4. Petrochemische industrie: olieraffinage, chemische en chemische apparatuur, enz.

5. Voedingsveld: zoutproductie, sojasaus brouwen, enz.

 

 In het bovenstaande genoemd vele velden, gewoon roestvrij staal 304 is niet bevoegd. In deze speciale velden is speciaal roestvrij staal onontbeerlijk en kan niet worden vervangen. In de afgelopen jaren, met de snelle economische ontwikkeling en de voortdurende verbetering van het industriële niveau, meer en meer projecten vereisen hogere-roestvrij staal-speciaal roestvrij staal (superroestvrij staal, nikkel-based legering).-Enkele representatieve speciale roestvrij staal zijn:

1. Super roestvrij staal, dat wil zeggen, het is een speciaal roestvrij staal dat ongeveer 6% molybdeen bevat. Er zijn meer dan tien soorten staal in de wereld. Iedereen ook.

 Met de naam 6 molybdeen roestvrij staal. De belangrijkste component is bijvoorbeeld: 25Ni

23Cr-5.5Mo-0.2N-2. De belangrijkste componenten zijn: 32Ni

21Cr-Ti, Al.-3. de legeringen van de Inconel-serie, zoals Inconel600, zijn de belangrijkste componenten: 73Ni

15Cr-Ti, Al.-4. Hastelloy, zoals C

 

 

 

 

276, de belangrijkste component is: 59Ni-15Cr-16Mo.-4W-5. Geldlegering, zoals Monel 400, is de belangrijkste component: 65Ni

32CuName-Op basis van de bovenstaande voorbeelden, als gewoon roestvrij staal (zoals 304) wordt gebruikt in plaats van speciaal roestvrij staal, is gewoon roestvrij staal (304) niet geschikt voor een dergelijke hoge temperatuur of een hoog corrosiemilieu, en het materiaal zal onmiddellijk corroderen, of hoge temperatuur zal optreden. Oxidatie. Daarom is speciaal roestvrij staal de beste keuze in veel omgevingen die hoge temperatuurbestendigheid en corrosiebestendigheid vereisen.

 

 Precisie-investeringen vormen de vervaardiging van hoge gietvormen voor complexe delen. Dit proces vereist hoge precisie en nul defecten. Wanneer het moeilijk of onmogelijk is om onderdelen door andere methoden te gieten, wordt de beleggingsgieten gebruikt. 

 

 

Tijdens dit proces wordt de voor de vervaardiging van het onderdeel gebruikte was bedekt met de vuurvaste laag. Dit.-schede

 

is vervaardigd van meerdere lagen vuurvaste materialen. Wanneer het gestapeld tot de vereiste dikte, de schimmel zal snel verhit worden om de was te smelten en verharden de"schede"Dit is..."schede"wordt vervolgens gebruikt als schimmel voor gietstukken."Precisie investeringen gieten is een uitdaging omdat:"I

 

Noodzaak om de efficiëntie voortdurend te verbeteren

 

Noodzaak om de kosten voortdurend te verlagen

Continu vraag naar lichtere onderdelen

② 

 


voorgaand: Kobaltlegering behuizing

volgende: No