Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Nieuws

Ontwerp en analyse van een waaier van een turbolader (2)
Tijd vrijgeven: 2021-08-26 09:40:59  Hits: 10

FEA RESULTATEN VANnikkellegering

Het totale vervorming, gelijk spanningsanalyse, gelijk spanningsanalyse het Nikkelgelegeerde respectievelijk weergegeven in Figuur 17, 18 en 19 . De totale warmteflux en directional warmteflux analyse voornikkel legering is getoond in figuur 20 en 21 respectively. Dezelfde procedure werd gevolgd voor de statische structuuranalyse en de thermische analyse van denikkel legering zoals constructiestaal en Titanium alloy. Dezelfde beperking en rotatiesnelheid wordt beschouwd. 

图片16.png                  figure 15. De totale warmteflux titaniumlegering

图片17.png

figure 16. directionele warmtestroom titaniumlegering

图片18.png

figure 17. Totale deformatie Nikkelgelegeerde

图片19.png

figure 18. Equivalente stress Nikkelgelegeerde

图片20.png

figure 19. Equivalente rek voor Nikkelgelegeerde

图片21.png

figure 20. Totale warmteflux Nikkelgelegeerde

图片22.png

figure 21. directionele warmtestroom Nikkelgelegeerde

- tabel 4 en 5 toont de vergelijking statische structuuranalyse uitslagen en thermische analysis resultaten van de drie materialen in kwestie in deze studie. De vergelijking graphs van de vijf parameters geanalyseerd in deze studie is weergegeven in figuren 22-26 respectively.

 图片23.png

图片1.png

figure 22. Vergelijking van totale vervorming

图片2.png

figure 23. Vergelijking Equivalente van elastische rek

图片3.png

figure 24. Vergelijking van equivalente elastische spanning

图片4.png

figure 25 . Vergelijking van Total Heat Flux

图片5.png

figure 26. Vergelijking van de Directional Heat Flux


- bovenstaande grafieken de relatie van de structurele eigenschappen duidelijk between de drie materialen. Van de drie materialen Titanium lijkt meer vervormen in vergelijking metnikkel legering en constructiestaal. De bovenstaande grafiek toont duidelijk de vergelijking tussen de thermische eigenschappen van de drie materialen. De directionele warmtestroom Nikkelgelegeerde is de hoogste van de drie materialen, maar omdat de totale warmteflux is minstenikkel legering in vergelijking met titanium legering en constructiestaal. 


CONCLUSION

- analyse werd uitgevoerd voor de rotor van de turbocompressor gebruik ANSYS uitgevoerd.in de analysedeel het model van de waaier is gemaakt met CREO en het Bestanden werden gered in STEP-formaat en ANSYS geïmporteerd. De analyse wordt uitgevoerd Nout \\ op denieuw ontworpen model met verschillende materialen (constructiestaal,nikkel legering en titanium legering) en de resultaten werden vergeleken. Uit het bovenstaande overzicht resultaat Tabel concluderen we dat Nikkelgelegeerde beter bleek dan Structural Steel en Titanium legering. Uit de bovenstaande gegevens observeerden we dat minimale spanning en

deformation wordt verkregen Nikkelgelegeerde. Ook de totale thermische flux geïnduceerd op impeller was laag van het materiaal Nikkelgelegeerde. Waardoor de rotor kan weerstaan ​​ more spanning en temperatuur alsnikkel legering wordt gebruikt. Dus besluiten datnikkel legering is het meest geschikte materiaal onder de drie gekozen materialen voor de rotor van de

turbocharger. 



voorgaand: Ontwerp en analyse van een waaier...

volgende: Analyse van industrieel gasturbin...